Η Αλληλεγγύη πρωτοστατεί από της ημέρας της ιδρύσεως της στον αγώνα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την προστασία των θυμάτων.

Γι’ αυτό, όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί στην αντιμετώπιση αυτών των ελεεινών συμβάντων διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τις κακοποιήσεις γυναικών στον χώρο του αθλητισμού και εκφράσαμε παντοιοτρόπως την συμπαράσταση μας.  Εδώ και δεκαετίες γυναίκες, συνάνθρωποί μας, αναγκάζονται να υπομένουν και να ζουν στη σιωπή γιατί αυτό το κράτος έχει αποτύχει να τις προστατεύσει και αυτή η κοινωνία έχει αποτύχει να τις αγκαλιάσει ενώ εμείς δεν μπορέσαμε να τις απαλλάξουμε από το φρικτό στίγμα που συνοδεύει την κακοποίηση τους και τις φορτώνει με ντροπή και ενοχές. .

Όταν μια κοινωνία αντιμετωπίζει με ασέβεια και απρέπεια  πρόσωπα γνωστά στον αθλητισμό, εντός και εκτός συνόρων, φανταστείτε με πόση  ασέβεια αντιμετωπίζει μια καθημερινή γυναίκα της διπλανής πόρτας χωρίς ισχύ.

Είναι καιρός ως κοινωνία να πάψουμε να δαχτυλοδείχνουμε το θύμα και η προσοχή να στραφεί στην τιμωρία του θύτη, στο πλαίσιο δημοκρατικών διαδικασιών.

Να αποκτήσουμε κουλτούρα, δομές και νομοθεσίες που να προστατεύουν τους συνανθρώπους μας.

Φτάνει πια με τις θεωρητικές διακηρύξεις, είναι η ώρα για πράξεις.

Επιμένουμε ότι η διδασκαλία της Πολιτικής Αγωγής από την προδημοτική εκπαίδευση μέχρι και το Πανεπιστήμιο θα διαμορφώνει πολίτες με σωστότερη συμπεριφορά, σεβασμό στον εαυτό τους και στους άλλους.

Η Αλληλεγγύη, Χωρίς Συμβιβασμούς, προχωρά εμπράκτως προς αυτήν την κατεύθυνση, επιχειρεί την αλλαγή και υψώνει ανάστημα στο σάπιο κατεστημένο που διαιωνίζεται από την εποχή που η γυναίκα ήταν υποχείριο του ανδρός και το σύμβολο της ισχύος ήταν το τρικέρατο αρσενικό ελάφι(εποχή των σπηλαίων).

Στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών μας, η Αλληλεγγύη διοργανώνει αύριο διαδικτυακό σεμινάριο, με ομιλητή τον Δρα Ψυχολογίας, Ανδρέα Αναστασίου, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήματα για την έννοια της κακοποίησης, τις πτυχές της και τα σημάδια.

Το Σύνδρομο της κακοποιημένης γυναίκας αφορά ολόκληρη την κοινωνία, ώστε να μην υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που αναγκάζονται να υπομένουν σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή άλλης μορφής βία ανυπεράσπιστοι και να φοβούνται να μιλήσουν γιατί “η κοινωνική κατακραυγή ενός αμόρφωτου όχλου” είναι πιο κι από τον βιασμό χειρότερη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021