«Η -καθόλες τις ενδείξεις- επιτυχημένη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο επιβεβαιώνει τη θέση ότι, όταν θέλουμε μπορούμε. Η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή, καλλιεργώντας και εμβαθύνοντας τις σχέσεις της με τις γειτονικές φίλες χώρες. Η ιδιότητα του κράτους- μέλους της Ε.Ε. και η γεωπολιτική μας θέση επιτρέπει την οικοδόμηση συμμαχιών και συνεργασιών, αρκεί οι τελευταίες να στηρίζονται σε θέσεις αρχής και να υπηρετούν καθαρές πολιτικές προς αμοιβαίο όφελος. Ευελπιστούμε ότι στις εξορμήσεις του Υπουργού Εξωτερικών θα υπάρξει συνέχεια και συνέπεια».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Ευχόμαστε και αναμένουμε ότι η επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ θα ενταχθεί στο ίδιο πλέγμα σχέσεων που υπαγορεύουν οι ολοένα και περισσότερο διαμορφούμενες νέες ισορροπίες στην ευαίσθητη περιοχή μας. Τα πολλά λόγια και οι διακηρύξεις πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε έργα και συγκροτημένες πολιτικές. Όταν μια χώρα, όπως είναι η Τουρκία, την οποία εχθροί και φίλοι αποκαλούσαν ανέκαθεν αναδυόμενη περιφερειακή δύναμη, έκαμε την υπέρβασή της, οικοδομώντας σχέσεις με χώρες αντίθετων στρατοπέδων, πόσο μάλλον η μικρή Κύπρος. Μέσα από το πλέγμα των σχέσεων που οικοδομούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία με τις άλλες χώρες και στη βάση αρχών προσφέρεται το αντίδοτο στην Τουρκική βουλιμία».

«Όταν το Κίνημα Αλληλεγγύη συμβουλεύει τη χάραξη νέων πολιτικών, αυτό εννοεί και σε αυτό θα επιμείνει. Η ταλαίπωρη πατρίδα μας χρειάζεται αποφασιστικές δράσεις όταν απειλείται η ακεραιότητά της και όχι πολιτικές κατευνασμού», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018