«Όταν υπάρχει ρήγμα εντός της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου για τη συνταγματική δομή και τη βιωσιμότητα της λύσης, πώς είναι δυνατό να προχωρούν ομαλά οι συνομιλίες και να γίνεται λόγος για πρόοδο; Κάποιος δεν λέει στο λαό την αλήθεια».

Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης και τόνισε: «Ο κ. Πόλυς Πολυβίου θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμη η λύση όπως οικοδομείται. Συνεπώς, δεν είναι μόνο οι «λυσοφοβικοί» που διαβλέπουν την καταιγίδα που έρχεται, αλλά και οι σύμβουλοι του Προέδρου. Ο μόνος που δεν θέλει να τη δει είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο οποίος αυτοπαγιδευμένος στο σύνδρομο της αυτοδικαίωσης του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, προχωρά ακάθεκτος και μόνος στο κενό».

Για να προσθέσει: «Ο κύριος Πολυβίου στο σημείωμα του αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαφωνεί με την πρόταση Πολυβίου για επίσημη ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε θέματα διακυβέρνησης. Απαράδεκτη η διαμεσολάβηση αλλά ούτε καν ευρωπαϊκή κύριε Αναστασιάδη;».

«Ο κ. Πολυβίου», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αλληλεγγύης, «όπως και οι άλλοι διαφωνούντες σύμβουλοι του Προέδρου, έχουν υποχρέωση να μιλήσουν δημόσια προτού να είναι αργά για τον τόπο. Όσο δε για τον Πρόεδρο έχει έστω και τώρα την ευκαιρία να βρει τη δύναμη και να καταγγείλει την τουρκική πολιτική, η οποία δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο.
Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πείθει στους στενούς του συνεργάτες για τη βιωσιμότητα της λύσης πώς θα πείσει το λαό; Με αοριστολογίες και ωραιοποιήσεις των υποχωρήσεών του; Τι θα πει στο λαό ότι ακόμη και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι κινείται προς μια λύση που δεν είναι βιώσιμη;» κατέληξε ο κύριος Σελινόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016