ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΩΝ ΞΥΠΝΑ ΤΟΝ ΠΤΔ;

  «Προκλητικοί, απαράδεκτοι, αλλά δυστυχώς όχι αναμενόμενοι για όσους διαπραγματεύονται τις τύχες του κυπριακού λαού, είναι οι σχεδιασμοί της Άγκυρας για μαζικές παραχωρήσεις «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους σε Τούρκους πολίτες» τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος.

  «Οι τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας διαψεύδουν ακόμη μια φορά τις δηλωμένες προθέσεις που ισχυρίζεται ότι έχει, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

  «Είναι επιτακτική ανάγκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να ανοίξει τα μάτια του και να αντιληφθεί με ποιους συνομιλεί, και σε ποιες παγίδες οδηγείται η ελληνοκυπριακή πλευρά» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης. Για να προσθέσει ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να καταγγείλει τον εποικισμό που αδιάκοπα συνεχίζεται από την Άγκυρα στα κατεχόμενα, και δημιουργεί συνεχώς νέα δημογραφικά δεδομένα».

  Σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκαρο, «δυστυχώς, για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η πανομοιότυπη πολιτική των ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στο Κυπριακό. Ο Νίκος Αναστασιάδης υιοθετεί ταυτόσημες θέσεις στο Κυπριακό με την πολιτική Χριστόφια, και αυτό συνεπάγεται με επικίνδυνες υποχωρήσεις απέναντι στις ιταμές απαιτήσεις της Τουρκίας».

  «Επισημαίνουμε» τόνισε ο κύριος Παλλήκαρος «την λάθος διαπραγματευτική τακτική της Κυβέρνησης να αφήσει τα κεφαλαιώδη κρίσιμα ζητήματα και τα καυτά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων,  στα οποία η Τουρκία έχει μόνο να δώσει, για το τέλος».

  Καταλήγοντας ο κύριος Παλλήκαρος τόνισε ότι «τα κεφάλαια της ασφάλειας, των εγγυήσεων και του εδαφικού, έπρεπε να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξ αρχής για να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας».

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016