Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

   

  Η απόφαση για την καθιέρωση της 14ης Ιουνίου κάθε χρόνο ως Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που ελήφθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, προσφέρει μια σημαντική αναγνώριση και τιμή στους συνανθρώπους μας που δίνουν το αίμα τους για να σωθούν ζωές.

  “Με την ημέρα αυτή τιμούμε τον κάθε ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και τον αλτρουισμό του προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, καθώς προφέρει δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά από τη ζωή του και 400 κ.ε αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει”, δήλωσε με την ευκαιρία της ημέρας η Πρόεδρος του Κινήματος “Αλληλεγγύη” και ευρωβουλευτής του ECR Δρ. Ελένη Θεοχάρους.

  Το φετινό κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι: «Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά». Με το μήνυμα αυτό προβάλλει την ανάγκη για αίμα όχι μόνο σε περίοδο κρίσης αλλά συστηματικά.

  Η Ελένη Θεοχάρους ενθαρρύνει και καλεί περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί αιμοδότες.

  Στόχος είναι η προώθηση της εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας η οποία σώζει ζωές.

  Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε ότι «η έλλειψη αίματος είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί, δεδομένου ότι η αιμοδοσία αποτελεί στις μέρες μας τη σημαντικότερη προσφορά προς τον συνάνθρωπο και μια από τις σπουδαιότερες πράξεις αγάπης, ανιδιοτέλειας και ανθρωπιάς, αποδεικνύοντας το υψηλό δείγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης. Ειδικά στην Κύπρο που όντας μικρό απομονωμένο κράτος με πολλούς ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή Αναιμία και χρειάζονται συχνά μεταγγίσεις, η εθελοντική αιμοδοσία είναι ευλογία».

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017