Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

  Ένα θερμό ευχαριστώ και απέραντο σεβασμό εκφράζουμε σήμερα σε όλους τους νοσηλευτές/τριες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιών, η οποία μας βρίσκει για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια στη δίνη της πανδημίας.

  Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο οι νοσηλευτές μας εργάζονται σκληρά και με αυταπάρνηση, μαζί με όλο το προσωπικό του υγειονομικού τομέα, προκειμένου να μην χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή.

  Η σημερινή μέρα τους βρίσκει καταπονημένους και εξαντλημένους, σε συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς και με ελάχιστα δικαιώματα. Η σημερινή μέρα δεν είναι γιορτή. Είναι μέρα που μας υποχρεώνει όλους να δεσμευτούμε απέναντί τους και να δώσουμε στο πλευρό τους μάχες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, για σταθερή πολιτική υγείας και υπεύθυνη στάση. Μάχες για επαρκή στελέχωση, ενίσχυση των υποδομών, του εξοπλισμού των μέσων προφύλαξης.

  Η υγεία δεν επιδέχεται συμβιβασμούς.

  Καλούμε την πολιτεία να υλοποιήσει πάραυτα τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση της Αλληλεγγύης, για επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στους νοσηλευτές –  αν και η πρότασή μας αφορούσε όλο το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά δεν έγινε αποδεκτή παρά μόνο για τους νοσηλευτές – η οποία εκκρεμεί από την έναρξη της πανδημίας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2021