Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

  Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας σήμερα και η Αλληλεγγύη εκφράζει τον απεριόριστο θαυμασμό και την εκτίμησή της στις οργανώσεις των θαλασσαιμικών και στους επιστήμονες που ασχολούνται με την πάθηση, βελτιώνοντας σημαντικά τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από αναιμία Cooley’s.

  Είναι θαυμαστό το επιτελούμενο έργο και δεν είναι τυχαίο που έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Μεσογειακής Αναιμίας βρίσκεται στην Κύπρο.

  Εκφράζουμε επίσης την ευαρέσκειά μας για το γεγονός ότι ο λαός μας έχει συνειδητοποιήσει τα προβλήματα και τα δικαιώματα των θαλασσαιμικών και ευτυχώς γίνεται απόλυτα σεβαστή η ζωή του πάσχοντος από θαλασσαιμία κυήματος.

  Εκτιμούμε επίσης τους προγεννητικούς ελέγχους που γίνονται και καθοδηγούν τους γονείς, αλλά και όλους τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι διατηρούν την ευζωία των πασχόντων από θαλασσαιμία δίνοντας τακτικά αίμα, ακόμη και υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, για τις ανάγκες των πασχόντων από θαλασσαιμία.

  Είμαστε σίγουροι ότι με τις σύγχρονες μεθόδους της κυτταρομηχανικής σίγουρα θα εκλείψει αυτή η πάθηση από τον τόπο μας και από όλο τον κόσμο.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΪΟΥ 2021