Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία

  Πέρσι, τέτοια εποχή, το Κίνημα Αλληλεγγύη διά της Προέδρου Δρος Ελένης Θεοχάρους πρότεινε τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, κλιμακούμενο αναλόγως του κινδύνου που διατρέχει ο καθένας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε με περιορισμούς την πρόταση της Αλληλεγγύης, εγκρίνοντας επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο προσωπικό των νοσοκομείων που ασχολείται με κορωνοϊό.

  Ένα χρόνο μετά διαπιστώνουμε ότι δεν δόθηκε το επίδομα σε κανέναν.

  Κρίμα, γιατί οι νοσηλευτές και οι γιατροί κρατούν αυτή τη στιγμή το κράτος στους ώμους τους για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

  Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας όπως ορίστηκε από τον ΠΟΥ είναι: «Μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο». Με την ευκαιρία αυτή, ο ΠΟΥ ζητάει από την παγκόσμια κοινότητα την επείγουσα δράση για την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

  Είναι δεδομένο ότι η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

  Κι όμως εν έτει 2021 το 50% του πληθυσμού της γης δεν έχει πλήρη κάλυψη ούτε για τις βασικές υπηρεσίες υγείας.

  Σήμερα είναι η μέρα της αφύπνισης, της συνειδητοποίησης και του προβληματισμού. Δεν αρκούν τυπικές αναφορές σε άλλη μια Διεθνή Μέρα.

  ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ