Παλαιοκομματικές νοοτροπίες, μικροκομματικά συμφέροντα, αποτυχημένη κυβέρνηση

   

  Η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα δεν έπαψαν σε κανένα σημείο από το 2013 και εντεύθεν να μας υπενθυμίζουν ότι διακατέχονται από νεποτισμό, παλαιοκομματισμό, ότι λειτουργούν με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, και ότι δεν διστάζουν ακόμη και να δυσκολεύουν το έργο ανεξάρτητων θεσμών, όπως της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

  Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών δίδει παράνομες και απαράδεκτες οδηγίες δια εγκυκλίου για να… «επιτηρούνται» οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίες όταν εξετάζουν έγγραφα του υπουργείου του.

  Το Κίνημα Αλληλεγγύη αναμένει τις εξηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την εν λόγω εγκύκλιο, και τάσσεται κάθετα εναντίον οτιδήποτε και οποιουδήποτε προσπαθεί να παρεμποδίσει την εκτέλεση του έργου του Γενικού Ελεγκτή.

  Για να επανακτήσει το πολιτικό σύστημα την εμπιστοσύνη της Κοινωνίας πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλους τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που  είναι αδύνατο να επιτευχθεί από την παρούσα παλαιοκομματική κυβέρνηση.

  Η παρούσα κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι συντηρεί την αδιαφάνεια όπου τη συμφέρει, εμφανίζει προσκόμματα στους ελέγχους όπου της  συμφέρουν , και δυστυχώς έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα ποσοστά απαξίωσης της πολιτικής ζωής από τους πολίτες.

  Σε ότι αφορά το προχθεσινό πρόγραμμα του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, το οποίο δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», και τις συναντήσεις του με πολίτες οι οποίοι ήθελαν να τον δουν επειγόντως είτε για θέση λειτουργού στο Δημόσιο, είτε για προαγωγές εργατών σε επιστάτες, το αφήνουμε ασχολίαστο.

  Οι πολίτες έχουν αλάθητο κριτήριο.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017