Παλλήκαρος: Η αναξιοπιστία Αναστασιάδη αφαιρεί από την διαπραγματευτική του ισχύ

  «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τις συνεχείς αυτοαναιρέσεις των θέσεων του, ενισχύει συνεχώς το βαθμό αναξιοπιστίας του τόσο στα μάτια του διεθνούς παράγοντα, όσο και της κοινής γνώμης στο εσωτερικό.

  Το χειρότερο όλων είναι ότι έχει αποδείξει πολλάκις πόσο ευάλωτος είναι στην άσκηση πιέσεων, και η Τουρκία δυστυχώς αυτό το γνωρίζει πολύ καλά».

  Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος, και πρόσθεσε:«Ο κύριος Αναστασιάδης ήταν απόλυτος ως προς το τι έλεγε πριν 15 μέρες.

  Ότι δηλαδή ότι θα συζητηθούν πρώτα τα θέματα Ασφάλειας – Εγγυήσεων, θα καταγραφεί συμφωνία σε αυτά, θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για το Εδαφικό, και αν υπάρξει και εκεί κατάληξη θα ανοιχθούν τα υπόλοιπα κεφάλαια και θα υπάρξει διαπραγμάτευση σε αυτά για όσο χρειαστεί».

  «Τα ξέχασε όλα στη Νέα Υόρκη» είπε χαρακτηριστικά.

  «Το ανακοινωθέν του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη είναι ασαφές, επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών σε κάποια σημεία του, αλλά ένα κατέστη απολύτως σαφές: Στο τραπέζι θα είναι όλα τα κεφάλαια, κάτι δηλαδή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέρριπτε από μόνος του τον προηγούμενο καιρό» τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

  «Οι υποχωρήσεις δεν έχουν τελειωμό.

  Ποιο αδιέξοδο έσπασε η Νέα Υόρκη, και αν υπήρχε αδιέξοδο γιατί δεν το ομολόγησε ποτέ ο Πρόεδρος;

  Ο κύριος Γκουτέρες σημείωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η Ασφάλεια και οι Εγγυήσεις» ανέφερε.

  Ο κύριος Παλλήκαρος τόνισε ότι «έχει απόλυτο δίκιο, αλλά δεν ανέφερε κάτι καινούριο. Μόνο που για εμάς είναι ζωτικής σημασίας να αποχωρήσουν όλα τα κατοχικά στρατεύματα και να μην έχει εγγυητικά δικαιώματα η Τουρκία, ενώ για την τουρκική πλευρά τα ακριβώς αντίστροφα».

  «Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι ότι με τη σύμφωνη γνώμη Αναστασιάδη, ο κατά τον ίδιο «ανεπιθύμητος» Έιντε, αναλαμβάνει άτυπο ρόλο επιδιαιτητή στην ετοιμασία του επίμαχου εγγράφου, αλλά και ότι η διαπραγμάτευση θα διεξάγεται υπό τις τουρκικές απειλές στις κυπριακές θάλασσες με στόχο την ακύρωση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε καταληκτικά ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017