«Τουρκία συμβάλει στο να χύνεται αίμα στη Συρία, ενισχύει τον ISIS, αλλά εισβάλει στη χώρα με πρόσχημα να πολεμήσει εναντίον του, σφυροκοπεί τους Κούρδους στο Συριακό έδαφος, και η ήδη τραγική κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με τους νεκρούς τους τραυματίες και τους πρόσφυγες να είναι αναρίθμητοι. Χθες ακόμα 55 Σύριοι μετανάστες έφτασαν στην περιοχή του Κάτω Πύργου από την Τουρκία και όπως πληροφορηθήκαμε μεταφέρθηκαν ήδη στην Κοκκινοτρυμιθιά. Ήδη 9 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος.
Για να προσθέσει: «Η ροή των Σύριων μεταναστών από την Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι φαινόμενο που θα συνεχίζεται όσο συνεχίζεται και ο πόλεμος στη Συρία. Το Κίνημα Αλληλεγγύη θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η προώθηση των Σύριων μεταναστών στο κυπριακό έδαφος από την Τουρκία. Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα για να διαχειριστεί αυτό το φαινόμενο, και πρέπει επιτέλους να σταματήσει στο πνεύμα του καλού κλίματος στις συνομιλίες να κάνει τα στραβά μάτια».
Σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκρο, «η κυβέρνηση οφείλει επίσης να καταγγείλει την τουρκική επιθετική πολιτική στη Συρία και το γεγονός ότι είναι ο κύριος αιμοδότης του Ισλαμικού Κράτους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016