Παλλήκαρος: Ερασιτεχνικοί χειρισμοί εγκλώβισαν την πλευρά μας και στο ζήτημα της ασφάλειας

  «Το έγγραφο Έιντε περιλαμβάνει μασκαρεμένες τις τουρκικές και Αγγλικές θέσεις, είναι ένα πολύ επικίνδυνο έγγραφο και όχι ένας απλός οδηγός βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες για την Ασφάλεια».

  Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος, και πρόσθεσε: «Η ύπαρξη Συνθήκης Εφαρμογής της λύσης στο έγγραφο Έιντε είναι βρετανοτουρκική επινόηση. Φαίνεται ότι ο κύριος Έιντε υποστηρίζει την τουρκική θέση ότι το σύστημα της Ασφάλειας, πρέπει να αντικατασταθεί, και όχι να καταργηθεί. Δεν είναι δυνατό σε κράτος μέλος της Ε.Ε και του ΟΗΕ τον 21 αιώνα να υπάρχει σύστημα ασφάλειας αλλά ούτε και εγγυήσεις.

  Είναι τουλάχιστον λυπηρό κάποιοι να υποστηρίζουν στη Λευκωσία ότι είναι αφέλεια να λέμε ότι θα ξεκινήσουμε τη μάχη του νέου κύκλου των συζητήσεων στην Ελβετία, με τη θέση «μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις». Όταν πηγαίνεις στη διαπραγμάτευση έχοντας ήδη παραδεχθεί ότι είναι ουτοπική η θέση «μηδέν στρατός – μηδέν εγγυήσεις», ήδη έχεις χάσει την πρώτη μάχη, και από εκεί πέρα αρχίζεις να υποχωρείς».

  Σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκαρο, «ήδη υπάρχουν φωνές, προβληματισμοί και ενστάσεις από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη και έχουν ήδη σταλεί παρατηρήσεις επί του εγγράφου Έιντε, οι οποίες άγνωστο παραμένει πότε και πως θα ενσωματωθούν στο τελικό έγγραφο, το οποίο θα έπρεπε να είναι έτοιμο και συμφωνημένο πριν την αποδοχή της πρόσκλησης για το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων».

  «Επομένως το έγγραφο ούτε κοινό είναι, ούτε συμφωνημένο, και για μια ακόμη φορά ερασιτεχνικοί χειρισμοί εγκλώβισαν την πλευρά μας», κατέληξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017