«Το κείμενο των διαπραγματευτικών συστάσεων της ΕΕ για τη διαδικασία του Brexit περιέχει πρόβλεψη για τη διευθέτηση του καθεστώτος των Βρετανικών Βάσεων του ΗΒ στην Κύπρο και την αναγνώριση των διμερών συμφωνιών Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες είναι συμβατές με το Δίκαιο της ΕΕ».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος, και πρόσθεσε ότι: «Θεωρούμε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. αποτελεί και για την Κύπρο μια ευκαιρία για διαμόρφωση νέων πολιτικών σε σειρά ζητημάτων, με κυριότερο το θέμα των Βάσεων, για το οποίο πρέπει επιτέλους να διεξαχθεί μια σοβαρή συζήτηση με το Λονδίνο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Με αφορμή τη διαδικασία που ξεκίνησε για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρούμε επίσης σκόπιμο και αναγκαίο οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι να εξετάσουν, κατά προτεραιότητα τις πιθανές παρενέργειες στην Κύπρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, ο κύριος Παλλήκαρος είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και λόγω των ειδικών σχέσεων της με το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει καθήκον να εξετάσει από κάθε άποψη τις συνέπειες από την εξέλιξη αυτή και έγκαιρα να μελετήσει και να πάρει τα ενδεδειγμένα μέτρα σε όλα τα επίπεδα».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 

 

Αθαλάσσης 60, 2023, Στρόβολος

Τηλ: 22 007048