«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι τα όσα κατέθεσε στη Βουλή ο Αθανάσιος Ορφανίδης παρακολουθούνται από τη Νομική Υπηρεσία, και δρομολογείται νέο ραντεβού με τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για λήψη περισσότερων στοιχείων. Η αλήθεια για τη μεγαλύτερη καταστροφή στην Οικονομία του τόπου πρέπει να λάμψει, και οι ένοχοι, από όπου και αν προέρχονται, είτε λόγω ενεργειών τους είτε λόγω αδιαφορίας και απραξίας τους, πρέπει να τιμωρηθούν».
Αυτά δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος, και τόνισε: «Θεωρούμε ότι τα κλαπέντα πρέπει να επιστραφούν στο λαό, και θεσμικά να κλείσουν οι «τρύπες» που επιτρέπουν σε επιτήδειους να αρπάζουν χρήματα από την Πολιτεία, άρα τον φορολογούμενο πολίτη.
Μόνο τότε θα ικανοποιηθεί το περί Δικαίου Αίσθημα του λαού, ο οποίος υπέστη και βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής που θεμελίωσε η διακυβέρνηση Χριστόφια και ολοκλήρωσε η διακυβέρνηση Αναστασιάδη με το κούρεμα καταθέσεων».
Σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκαρο, «η τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή ότι δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα στοιχεία ούτε για την παραχώρηση του ELA στη Λαϊκή, αλλά ούτε και για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ενισχύουν την άποψη ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν είτε ερασιτεχνικοί, είτε δόλιοι χειρισμοί.
Σε κάθε περίπτωση η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει πολύ χρήσιμο ρόλο να διαδραματίσει στη διερεύνηση και των δύο υποθέσεων», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016