Παλλήκαρος: Ο ΠτΔ έχει υποχρέωση να ενημερώσει τα κόμματα για τα συμφωνηθέντα στις συνομιλίες

   

  «Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να διαλύσει ο ίδιος τις όποιες παρεξηγήσεις επικαλείται το Προεδρικό Μέγαρο ότι δημιουργήθηκαν, επιτρέποντας στα κόμματα να έχουν πλήρη γνώση του τι έχει συμφωνηθεί μέχρι τώρα στις συνομιλίες, τόσο στο θέμα της ιθαγένειας, όσο και ποιες προτάσεις έχουν κατατεθεί και στα υπόλοιπα κεφάλαια. Ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό, είναι να δοθούν στα Κόμματα τα έγγραφα που κατατίθενται στο τραπέζι των συνομιλιών» ανέφερε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Πόλυς Παλλήκαρος.

  «Από την ενημέρωση που έχουμε, κρίνουμε ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις, δημιουργούν δεδομένα που ο λαός θα απορρίψει όταν θα κληθεί να αποφασίσει με την ψήφο του» ανέφερε ο κύριος Παλλήκαρος.

  «Πρόκειται για λύση Συνομοσπονδίας η οποία εξυπηρετεί τους τουρκικούς στόχους» είπε χαρακτηριστικά.

  «Θα πρέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης» τόνισε «να προβληματιστεί έντονα πριν θέσει ενώπιον του λαού, ένα σχέδιο λύσης το οποίο έχει πολλές πιθανότητες να απορριφθεί».

  «Τονίζουμε ότι η αποδοχή της ποσόστωσης του 20% των Ελληνοκυπρίων που θα επιστρέψουν για να έχουν δικαίωμα μόνιμης κατοικίας και δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, επιβεβαιώνει μαζί με μια σειρά άλλων συμφωνηθέντων στις συνομιλίες, ότι οδηγούμαστε σε συνομοσπονδία με ακρωτηριασμό των βασικών ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων» επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης.

  «Σε ότι αφορά στους εποίκους, ανησυχούμε έντονα ότι οι αριθμοί μαγειρεύονται με τελικό στόχο να μην αποχωρήσει ούτε ένας μετά τη λύση, όπως άλλωστε διακηρύττει εδώ και καιρό ο Μουσταφά Ακιντζί», είπε καταληκτικά ο κύριος Παλλήκαρος.

   

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016