Παπαδόπουλος: Τα Κυπριακά οινοποιεία έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης

  «Έχουμε ακούσει με προσοχή τις αγωνίες και τις ανησυχίες των οινοβιομηχανιών μας. Το κυριότερο πρόβλημα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια αγορά είναι η αυξητική τάση εισαγωγής ξένων κρασιών σε πολύ χαμηλές τιμές».

  Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά και τρόποι αντιμετώπισης και επίλυσής τους.

  Ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε ότι: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι τα τοπικά οινοποιεία της χώρας μας έχουν την ανάγκη στήριξης και προώθησης των προϊόντων τους από τον Υπουργείο Εμπορίου. Εάν καταφέρουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στο εξωτερικό, θα επιτύχουμε την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ντόπιων κρασιών, και κατά συνέπεια θα επιλύσουμε το πρόβλημα της διάθεσης τους».

  «Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τα κονδύλια στήριξης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έτσι ώστε να κρατηθούν οι οινοβιομηχανίες μας ζωντανές. Το κράτος οφείλει να εμπλακεί στην προσπάθεια προώθησης των προϊόντων και των κρασιών μας σε μεγάλές αγορές, όπως είναι η Κίνα, ο Καναδάς, η Αυστραλία.

  Είναι απαράδεκτο να έχει διατεθεί το ποσό των 36,000€ τα τελευταία 5 χρόνια για συμμέτοχες σε εκθέσεις στο εξωτερικό» τόνισε καταληκτικά ο βουλευτής της Αλληλεγγύης.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020