«Για ακόμα μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τοποθετείται δημόσια με προκλητικό τρόπο, λέγοντας ότι «η ε/κ πλευρά έχει ξεστρατίσει», αλλά και ότι δεν θα υποχωρήσει στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Προφανώς για τον κύριο Τσαβούσογλου η ε/κ πλευρά ήταν μέχρι τώρα στο σωστό δρόμο, αυτόν που οδηγούσε σε λύση τουρκικών προδιαγραφών».

Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπαπαύλου και πρόσθεσε: «Προφανώς για τον κύριο Τσαβούσογλου είναι φυσιολογικό να απαιτεί εκβιαστικά από την Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας «διόρθωση» της απόφασης για την διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, προκειμένου να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Του έδωσαν άλλωστε αυτό το δικαίωμα από την πρώτη μέρα που προέκυψε το θέμα η ηγεσία του ΑΚΕΛ, και ακολούθως η ηγεσία του Συναγερμού με τις επισκέψεις στο λεγόμενο Προεδρικό και την κατάθεση στη Βουλή της σχετικής πρότασης Νόμου».

«Η πολιτική του καλού παιδιού των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχει αποτύχει παταγωδώς» είπε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, ο κύριος Παπαπαύλου είπε ότι «η Τουρκία συνεχώς προβάλει νέες παράλογες απαιτήσεις, διότι οι προηγούμενες έγιναν αποδεκτές. Η πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια είτε σε λύση καθαρά τουρκικών προδιαγραφών, είτε σε αδιέξοδο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017