Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το Πασχαλινό παζαράκι που διοργάνωσε το Κίνημα Αλληλεγγύη, στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση που ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εκτός από το παζαράκι με τα πασχαλινά είδη του ΠΑΣΥΚΑΦ. υπήρχαν δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά και ζωντανή μουσική από την Έλια Ιωαννίδου και τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου.

Εκ μέρους του Κινήματος Αλληλεγγύη, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, κ. Πόλυς Παλλήκαρος, και ανέφερε ότι «όταν σχεδιάζαμε αυτή την εκδήλωση είχαμε στο μυαλό μας τρεις στόχους, ο πρώτος στόχος ήταν η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ. Του ΠΑΣΥΚΑΦ που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το έργο του, που βοηθά καθημερινά παιδιά και ενήλικες που είχαν την ατυχία του καρκίνου, που βοηθά επίσης και τις οικογένειες τους να ανταπεξέλθουν.

Ο δεύτερος στόχος μας ήταν να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία στο να δίνει απλόχερα για τέτοιους σκοπούς αλληλεγγύης, και ο τρίτος στόχος μας ήταν να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν μπαίνουν σύνορα κομματικά, και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, κ. Μαρία Βασιλειάδου, για την εδώ παρουσία της».

Τέλος, ο κ. Παλλήκαρος ευχαρίστησε την Έλια Ιωαννίδου και τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης, και ανέφερε ότι: «Στηρίζουμε τα άτομα και τις ομάδες της κοινωνίας μας που βρίσκονται σε δυσκολία και σε δυσχέρεια, αυτές τις εορταστικές μέρες, που είναι μέρες Παθών και οδηγούν στην Ανάσταση, είναι οι μέρες που κάνουμε πιο έντονα. Πολλοί από εμάς το κάνουν καθημερινά, και είναι μέρος της ζωής τους το να είναι εθελοντές σε διάφορες οργανώσεις, ιδιαίτερα φιλανθρωπικές για να στηρίζουν τους συνανθρώπους μας».

«Θέλω να συγχαρώ την Αλληλεγγύη, την Πρόεδρο και την ηγεσία της για τη σημερινή εκδήλωση. Καλό Πάσχα και καλή υγεία σε όλους» είπε καταληκτικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ, χαιρετισμό απηύθυνε η Σόφη Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Γενική Διευθύντρια, και είπε «είναι με ιδιαίτερη χαρά που παραβρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σας για να απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ, σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση του Κινήματος Αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και μια εξαιρετική ευκαιρία αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εδώ και 32 χρόνια δίνει το στίγμα του δυναμικά, και διαδραματίζει καθημερινά καθοριστικό ρόλο παρέχοντας Παγκύπρια δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσίες, και προγράμματα ανακουφιστικής φροντίδας σε συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και στις οικογένειες τους»

Η Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αλληλεγγύης, Ειρήνη Ζορπά σε χαιρετισμό της ανέφερε ότι: «Η μάστιγα του καρκίνου καθηλώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα και η ισχύ της δημιουργεί αισθήματα φόβου. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και ο πόνος του καθενός να ξυπνήσει πανανθρώπινες αξίες υποστήριξης και αλληλεγγύης».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018