Δυο προτάσεις νόμου που προβλέπουν την αύξηση των προστίμων στην πώληση οινοπνευματωδών σε ανήλικους, καθώς και στην αύξηση του ορίου ηλικίας όσων δικαιούνται να αγοράζουν αλκοολούχα ποτά από τα 17 στα 18, επανεξετάστηκαν σήμερα από τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, μετά από εισηγήσεις των βουλευτών Μιχάλη Γιωργάλλα και Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλληλεγγύη, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, είπε πως «πρόθεσή μας με την πρόταση νόμου που καταθέσαμε είναι να ανοίξουμε τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να περιοριστεί η μάστιγα του παιδικού αλκοολισμού», για να προσθέσει ότι «σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί παλαιότερα στην Επιτροπή Παιδείας φαίνεται  να έχουμε σοβαρό πρόβλημα στις ηλικίες μαθητών, που έχουν πρόσβαση και καταναλώνουν αλκοόλ».

Ανέφερε επίσης ότι «τα τελευταία χρόνια φαίνεται οι ηλικίες αυτές να προχωρούν προς τα κάτω, δηλαδή όλο και πιο μικρές ηλικίες μαθητών καταναλώνουν αλκοόλ υπέρμετρα σε σημείο που στα σχολεία μας παρατηρείται το φαινόμενο του παιδικού αλκοολισμού».

«Γνωρίζουμε ότι η πρόταση μας δεν θα επιλύσει ριζικά το πρόβλημα. Βάζουμε το δικό μας λιθαράκι και με ικανοποίηση βλέπουμε ότι άνοιξε ο κύκλος αυτής της συζήτησης και ήδη από το ΥΠΕΣ δηλώθηκε στη σημερινή συνεδρία ότι ετοιμάζεται ολοκληρωμένο νομοσχέδιο, για να αλλάξει ο νόμος για την πώληση οινοπνευματωδών ποτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα ζητήματα, που προκύπτουν και δημιουργούν τα φαινόμενα  του νεανικού και του παιδικού αλκοολισμού», σημείωσε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ