Σοβαρό πρόβλημα υβριδικής «εθνοκάθαρσης» αντιμετωπίζει ο Κυπριακός λαός και οι Αρχές οφείλουν άμεσα να εκπονήσουν σχέδιο αντιμετώπισης το οποίο να διαχωρίζει το ανθρωπιστικό πρόβλημα, από τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Η Αλληλεγγύη στηρίζει πλήρως την ανθρωπιστική πλευρά του μεταναστευτικού, ωστόσο, με αφορμή και το κλείσιμο της Χλώρακας, λόγω σοβαρής αλλοίωσης του τοπικού πληθυσμού, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

1.    Η αλλοίωση του πληθυσμού στα Κατεχόμενα έχει ήδη επιτευχθεί, με τους έποικους να είναι υπερδιπλάσιοι από τους Τουρκοκύπριους. Το κατοχικό μόρφωμα έχει εκτουρκιστεί.

2.    Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι ο εκτουρκισμός και ο εξισλαμισμός ολόκληρης της Κύπρου. Αυτό επιχειρεί να επιτύχει με τις στρατηγικές εισροές προσφύγων από τα Κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

3.    Ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας επιτυγχάνεται λόγω της ανυπαρξίας μηχανισμών διαφύλαξης της γραμμής κατάπαυσης του πυρός και των αδικαιολόγητων ελλείψεων προσωπικού στα σώματα ασφαλείας, αλλά και της επιχειρησιακής κατανομής του υπάρχοντος προσωπικού. Την φρούρηση της  γραμμής αντιπαράταξης οφείλει να την αναλάβει ο στρατός.

Αν δεν υπάρξει άμεση δραστική αντιμετώπιση της τουρκικής πολιτικής η χώρα μας θα έρθει σύντομα αντιμέτωπη με δημογραφική αλλοίωση τέτοια, που θα ισοδυναμεί με αφανισμό του Ελληνισμού που ήδη είναι θλιβερή μειονότητα μέσα στα 80 εκατομμύρια των τούρκων.

Οι εισροές προσφύγων από τα κατεχόμενα που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, από την Τουρκία, και σε άλλες με πλοιάρια, αφορά πληρωμένους από την Άγκυρα νεαρούς άνδρες, χωρίς οικογένειες.

Καταφτάνουν στη χώρα μας σαν διμοιρίες, δηλαδή 30 τη φορά. Αυτό προβληματίζει άραγε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Άμυνας και τις υπηρεσίες πληροφοριών;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021