Την ώρα που το κράτος χρειάζεται νοσοκόμους, γιατρούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες για να παρέχει φροντίδα και ασφάλεια στους πολίτες, η κυβέρνηση συνεχίζει το ρεσιτάλ αναξιοπιστίας, προκηρύσσοντας αδρανοποιημένες λόγω της οικονομικής κρίσης θέσεις, κυρίως υψηλόμισθων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Είναι αξιοπερίεργο, πώς την ώρα που δηλώνει ότι κονδύλια για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των νοσηλευτών δεν υπάρχουν, την ώρα που προσλαμβάνει μόλις 28 γιατρούς στο Δημόσιο, την ώρα που γνωρίζει τη διακριτική διαμαρτυρία της ηγεσίας της Αστυνομίας για υποστελέχωση του Σώματος, την ώρα που οι δασοπυροσβέστες απέχουν εδώ και δύο χρόνια από υπερωριακή απασχόληση για μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει ως προτεραιότητα της να ξεπαγώσει θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής κλίμακας Α8 μέχρι Α16, με απολαβές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο.
Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις 210 αστυνομικών και 40 πυροσβεστών το 2017, δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δείχνει ότι αναγνωρίζει πως υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στη Δημοκρατία και δεν είναι παραπλανημένη ούτε σε αυτόν τον τομέα. Απλώς χρυσώνει το χάπι.
Οι προτεραιότητες της ωστόσο ελέγχονται από τους πολίτες και τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίοι για μια ακόμα φορά νιώθουν ότι το κράτος είναι στον αυτόματο πιλότο με πορεία προς τον γκρεμό και η κοινωνική συνοχή, η ευημερία των πολλών και φτωχών, η ασφάλεια του πολίτη, δεν ενδιαφέρουν την εξουσία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016