Ρητορική μίσους και ολοκληρωτισμός

  Προς αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με το δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης στις Βρυξέλλες σημειώνουμε τα εξής:

  1. Ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είχε αρχικά προσκαλέσει τους Ελλαδίτες ευρωβουλευτές. Κατόπιν εντόνων υποδείξεων από μέρους Κυπρίων ευρωβουλευτών συμφώνησε να προσκληθούν και οι Ελλαδίτες, και ακολούθησε το Πρωτόκολλο.
  2. Ούτε πρόθεση ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής είχε, ούτε μπήκε στη λογική που παρουσιάζουν ανοήτως πολλοί ανεύθυνοι ή ανώνυμοι σχολιογράφοι στα κυπριακά ΜΜΕ.
  3. Οι πρώτες αντιδράσεις οι οποίες πυροδοτήθηκαν δεν ήταν από τους Κύπριους ευρωβουλευτές, οι οποίοι αποδέχθηκαν ευθύς εξαρχής την πρόσκληση του, αλλά από μερικούς Ελλαδίτες, ορισμένων εκ των οποίων μάλιστα αμφισβητείται ακόμη και η δημοκρατικότητα τους.
  4. Ρωτούμε ευθέως, με την επισήμανση ότι ο Κύπριος ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου δεν έχει τοποθετηθεί τόσες ημέρες για το ζήτημα: Ήταν σωστού περιεχομένου η ανακοίνωση του Ελλαδίτη ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου ή επρόκειτο περί προσβλητικής αθλιότητας; Θυμάται κανείς πόσες φορές μια εκ των παρατάξεων που διήλθε ο κύριος Κούλογλου, έκαψε την Αθήνα, στη μια εκ των περιπτώσεων μάλιστα με τραγικά θύματα εγκυμονούσες εργαζόμενες γυναίκες;

  Σε ότι αφορά την πρόεδρο της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους: Η  πολιτική της ταυτότητα έχει διεκδικηθεί και έχει κερδηθεί στα μέτωπα των πολέμων όλης της γης, και δεν έχει ανάγκη την ταμπέλα που της φορά οποιοσδήποτε είναι συνηθισμένος να βλέπει απλώς τα γεγονότα να περνούν από την τηλεόραση στο σαλόνι του. Αυτές τις ταμπέλες ας τη φορά ο ίδιος.

  Σε ότι αφορά στο ψεύδος ότι ο Κύπριος Επίτροπος, Χρίστος Στυλιανίδης, δεν παρέστη στο δείπνο του Προέδρου της Βουλής λόγω της Χρυσής Αυγής, η πραγματικότητα είναι πως είχε ενημερώσει πολύ νωρίτερα ότι είχε άλλη υποχρέωση.

  Φτάνει η παραπληροφόρηση και η μισαλλοδοξία. Αυτό κι αν είναι ρητορική μίσους και ολοκληρωτισμός.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017