«Το success story της κυβέρνησης Αναστασιάδη που υποτίθεται ότι βγάζει την Κύπρο από την οικονομική κρίση καταρρέει καθημερινά» αυτό δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, κ. Γιάννης Σελινόπουλος.

«Χθες ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή το οποίο θα επεκτείνει επ’ αόριστο την παγοποίηση προσλήψεων στη Δημόσια Υπηρεσία» ανέφερε ο κύριος Σελινόπουλος.

Ο κύριος Σελινόπουλος διευκρίνισε ότι «παράλληλα το μνημόνιο είναι εδώ και η μνημονιακή ρύθμιση για σταδιακή αύξηση του ορίου συντάξιμης ηλικίας στα 67 ενεργοποιείται από το 2018, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αδυνατεί να ξεφουσκώσει τις ανείσπρακτες οφειλές που φτάνουν σταθερά πάνω από τα 140 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ η ανεργία καλπάζει και οι νέοι επιστήμονες είτε καταφεύγουν για εργασία στο εξωτερικό, είτε παραμένουν στις χώρες που σπουδάζουν και μετά την αποφοίτηση τους».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για να ορθοποδήσει την Οικονομία. Τουλάχιστον εμφανίζεται που και που ειλικρινής» και συμπλήρωσε «όπως με την δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ότι ‘λύση χωρίς προσαρμογή της τ/κ οικονομίας, όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε αναπτυξιακό θαύμα, αλλά σε εφιάλτη’».

«Όταν η τ/κ πλευρά αρνείται στις διαπραγματεύσεις να δώσει έστω τα βασικά στοιχεία της Οικονομίας του ψευδοκράτους, πως θα υπάρξει προσαρμογή;» διερωτήθηκε καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017