«Την ημέρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού παρότρυνε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει “ειλικρινά” με τον κύριο Ακιντζί, ο Πρόεδρος του Συναγερμού βρισκόταν ήδη ένα βήμα πιο μπροστά. Όπως παραδέχθηκε και δημόσια, είχε μυστικό δείπνο με τον κατοχικό ηγέτη, με “κυρίως πιάτο” το Κυπριακό, για να παραδώσει και πιστοποιητικό “καλής διαγωγής”.

Εξού και ο Μουσταφά Ακιντζί, την ίδια μέρα γεμάτος αυτοπεποίθηση, τόνιζε ότι έχει δίκιο στο θέμα της διδασκαλίας του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, ότι γίνονται επαφές, και ότι περιμένει να γίνει η “διευθέτηση” όπως την αποκάλεσε».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε: «Λίγες ώρες μετά, η ηγεσία του Συναγερμού, κατέθετε πρόταση στη Βουλή για μεταφορά της αρμοδιότητας λήψης απόφασης για τους σχολικούς εορτασμούς, από το νομοθετικό σώμα στον υπουργό Παιδείας».

«Η μυστική διπλωματία από πλευράς του Προέδρου του Συναγερμού δεν είναι καινούρια. Απόλυτα εξοικειωμένος με τις μυστικές επαφές με διάφορους αξιωματούχους Οργανισμών και πρεσβειών στη Λευκωσία, απλά επανέλαβε εαυτόν, συναντώντας στα κρυφά ακόμα και τον κατοχικό ηγέτη» είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζουμε μετά την επίδοση των “διαπιστευτηρίων” του στον κύριο Ακιντζί, ο Πρόεδρος του Συναγερμού να αποκαλύψει και σε ποιες δεσμεύσεις προέβη στο εν λόγω δείπνο» σημείωσε ο κύριος Σελινόπουλος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, ανέφερε ότι «η εμπειρία από τα αποτελέσματα της πολιτικής των δείπνων με τον κατοχικό ηγέτη και των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται σε αυτά, είναι πικρή.

Από το τελευταίο δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί προέκυψε η πενταμερής.

Από το δείπνο Αβέρωφ – Ακιντζί, τι θα προκύψει άραγε;».

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να διευκρινίσει κατά πόσο η πραγματοποίηση του εν λόγω δείπνου ήταν σε γνώση του και αν είχε την έγκριση του» τόνισε ο κύριος Σελινόπουλος.

«Στο τέλος, το Κυπριακό το διαχειρίζονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες οποίοι θέλουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς να τους ενδιαφέρει η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017