Λέγεται και πολύ σωστά ότι η Δημοκρατία είναι το πιο δύσκολο είδος διακυβέρνησης. Δεν μπορεί να λειτουργήσει εκτός αν όλοι μας αισθανόμαστε την ευθύνη έναντι του κράτους μας και εκτελούμε ορθά το καθήκον μας, επιλέγοντας τους σωστούς ανθρώπους για τη διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων.

Με αφορμή το πόρισμα για το Συνεργατισμό και τις δημόσιες δηλώσεις και αντιδράσεις των κυβερνώντων, διαφαίνεται σαφώς ότι οι τελευταίοι επενδύουν ξανά στην απάθεια των πολιτών -οι οποίοι είναι καθηλωμένοι με τα προβλήματα της καθημερινότητας- και προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον τους έναντι του κράτους και του συνόλου των πολιτών.

Οι λίγοι -εξειδικευμένοι στα της «διαχείρισης» της κοινής γνώμης- προσπαθούν να περάσουν τα μηνύματα προς τους ανυποψίαστους πολίτες ότι οι εντεταλμένοι κυβερνώντες φάνηκαν αντάξιοι για αυτό που ανέλαβαν, οδηγώντας τους πολίτες να αισθάνονται υπόχρεοι που η Κυβέρνηση απέτρεψε τα  χειρότερα.

Όλα αυτά δεν είναι δείγματα γραφής για να αισθάνεται κάποιος ήσυχος για το τι του επιφυλάσσει  το μέλλον. Τοις φρονίμοις ολίγα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019