«Εμείς δεν έχουμε ακόμη πειστεί γιατί αυτός ο κρίσιμος όπως ονομάζεται γύρος των συνομιλιών θα πρέπει να διεξαχθεί σε Ελβετικά θέρετρα και στα κρυφά. Τι φοβάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Εάν όσα αποφασίζει είναι θετικά, θα τον χειροκροτήσουμε όλοι και θα τον στηρίξουμε. Φοβούνται όσοι έχουν κάτι να κρύψουν».

Αυτά δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε: «Μετά τη χθεσινή συνάντηση προκλήθηκε μεγαλύτερη σύγχυση και καχυποψία ανάμεσα στον λαό που δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα συζητήσουν στην Ελβετία για το μέλλον του. Θα είναι μόνο το εδαφικό σε συνάρτηση με το περιουσιακό ή θα συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως οι τρόποι για να μετεξελιχθεί η συνάντηση για το εδαφικό σε πολυμερή; Μήπως η παρουσία του Μπαν Γκι Μουν στο θέρετρο της Ελβετίας, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για πενταμερή;».

Καταλήγοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι η Αλληλεγγύη αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου.

«Αναμένουμε να μας εξηγήσει αυτά τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει και επί των οποίων έχει δεσμευτεί. Βεβαίως, ο Πρόεδρος έχει δεσμευτεί και ενώπιον του λαού και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου για πολλά πράγματα, αλλά οι δεσμεύσεις του δεν τηρήθηκαν» τόνισε ο κύριος Σελινόπουλος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016