Η στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία συνιστά πλήρη αποτυχία κυβέρνησης και κομμάτων

  Πλήρη αποτυχία της Κυβέρνησης και των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο συνιστά η ανάληψη της θέσης του εισηγητή για της ενταξιακές της Τουρκίας από τον τουρκόφιλο Nacho Sánchez Amor:

  «Η Τουρκία είναι και πρέπει να παραμείνει υποψήφια χώρα, παρά τις τρέχουσες δυσκολίες στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και θα εργαστεί για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης και της απελευθέρωσης των θεωρήσεων».

  Ακριβώς ότι επιθυμεί επί του παρόντος η Τουρκία. Ο Amor επανέλαβε τις ίδιες ανοησίες περί μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνει κανονικά τα προενταξιακά κονδύλια παρά τις περσινές κραυγαλέες δηλώσεις όλων των Ευρωπαίων Ηγετών περί απομόνωσης της Τουρκίας και λήψης μέτρων εναντίον της για την επιθετική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά στη γειτονιά της. Επιπλέον θα εργαστεί για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.

  Ελπίζουμε η Κυπριακή Κυβέρνηση να απαλλαγεί από τις ψευδαισθήσεις, να κατανοήσει ότι είναι μόνη στον αγώνα κατά της Τουρκίας δεδομένου ότι την πολιτική των Αθηνών απέναντι στην Τουρκία καθορίζει ο ίδιος ο Ερντογάν και οι ακολουθούντες την καταστροφική σχολή Σημίτη. Και μόνη θα πορευθεί εναντίον της κατοχικής χώρας στην ΕΕ.

  Πιθανόν τώρα να ανακτούμε την δύναμη των βέτο μας. Αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολουθήσει σκληρή, άτεγκτη, άκαμπτη πολιτική απέναντι στον επιδρομέα θα έχει την στήριξη όλου του Κυπριακού Λαού -πλην των εν Κύπρω πρακτόρων της Άγκυρας- και μετά βεβαιότητος θα επιβάλει την θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κύπρου.

  Αν ο Πρόεδρος συνεχίσει την πολιτική του εξευμενισμού πιεζόμενος από την μέγγενη του ΑΚΕΛ και του Αβέρωφ, τότε η καταστροφή είναι αναπόφευκτη.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020