Θεωρούμε ορθή την θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πού δήλωσε ότι ασχέτως του τι ψηφίζει η αμερικανική Βουλή και η αμερικανική Γερουσία για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, οι συναφείς όροι που συνοδεύουν την απόφαση για την εν λόγω άρση δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί, διότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποφασίζει η ίδια για τον τρόπο που θα διαχειριστεί την Άμυνα της.

Στο ίδιο πνεύμα θα έπρεπε να κινείται και η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία χθες αρνήθηκε να καταδικάσει κατά παράβαση κάθε Αρχής Δικαίου τον ισραηλινό εποικισμό κατεχομένων Παλαιστινιακών εδαφών, όπως αρνήθηκε να καταδικάσει και την προσάρτηση των υψωμάτων Γκολάν από το Ισραήλ, αναβάλλοντας την συζήτηση. Ελπίζουμε να είναι απλή αναβολή για μικρό χρονικό διάστημα διότι ο εισηγητής της αναβολής προέβαλε λόγους εθνικού συμφέροντος.

Μα όταν το μόνο όπλο που έχει η Δημοκρατία μας για την υπεράσπιση της είναι το Διεθνές Δίκαιο, πώς η ίδια εθελοτυφλεί και ανέχεται την συστηματική παραβίαση του;

Αν δεν εκτιμήσουμε ορθά τις εξελίξεις θα έλθει η ώρα που καμιά χώρα δεν θα μας συμπαραστέκεται όταν η Τουρκία θα προσαρτά εδάφη μας και θα επεκτείνει τους εποικισμούς. Ήδη το πράττει μέσω των «λαθρομεταναστών».

Απευχόμαστε να έλθει η ώρα που ολόκληρος ο Αραβικός κόσμος, οι πολλές αραβικές κυβερνήσεις θα αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα ως κράτος, όταν εμείς θα στηρίζουμε το Ισραήλ στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που διαπράττει συνεχώς.

Το Ισραήλ έχει δικαίωμα ύπαρξης εντός των αναγνωρισμένων συνόρων του, έχει δικαίωμα να προστατεύει τον πληθυσμό του, έχει δικαίωμα να έχει πρωτεύουσα του την Ιερουσαλήμ αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές και αποφάσεις του ΟΗΕ.