Η κρίση υγείας στη χώρα μας σφίγγει όλο και περισσότερο και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση της, όσο το δυνατό, πιο εύκολης διαχείρισης. Οι πολίτες οφείλουν να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ακόμη κι αν υπάρχουν πολίτες που δεν ανησυχούν για την υγεία τους, πρέπει να ανησυχούν για την οικονομία.

Χρέος, ωστόσο, έχει και η κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που ήδη επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό και βλέπουν τα εισοδήματά τους να εκμηδενίζονται.

Στις μέρες που διανύουμε οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με συνθήκες ένδειας, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Μετά από τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ στις 23/10, εκτός από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν στη βάση των διαταγμάτων, υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες οδηγήθηκαν υποχρεωτικά σε αναστολή εργασιών, καθώς δεν μπορούσαν να καταστούν βιώσιμες. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για τη δεύτερη περίπτωση, στην οποία ωστόσο, ανήκει μια μεγάλη μερίδα εργαζόμενων.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα σχέδια στήριξης εργοδοτών και εργαζομένων στους άλλους τομείς της οικονομίας, πέραν της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής, ώστε να μην υπάρξει νέα φτωχοποίηση του πληθυσμού.

Εν έτει 2020 δεν επιτρέπεται να αφήσουμε ούτε και έναν πολίτη της Δημοκρατίας να πεινάσει.

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα με νομοσχέδια για την αναπροσαρμογή στην αγορά εργασίας, ώστε αφενός να προστατεύσουμε τους ευάλωτους εργαζόμενους και αφετέρου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη νέα εποχή που εισερχόμαστε.

Η χώρα μας δεν πρέπει επ’ ουδενί να μείνει στάσιμη και μη ανταγωνιστική προς τα άλλα κράτη του παγκόσμιου οικονομικού και επιχειρηματικού χάρτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020