Με αφορμή τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού όπου συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των κονδυλίων από το ΡΙΚ και τον ΘΟΚ στα κυπριώτικα σκετς, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, δήλωσε:

«Το Κίνημα Αλληλεγγύη στηρίζει τον Πολιτισμό του Κυπριακού Ελληνισμού και επιδιώκει την ανάδειξη και προβολή των επιτευγμάτων του από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και υποστηρίζει την οικονομική ενίσχυση της παραγωγής θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών τα οποία θα καλλιεργούν την αισθητική του πολίτη, το γνωσιολογικό του υπόβαθρο, την κριτική σκέψη, τη γλωσσική του δεινότητα, τη σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας και του ιδιώματος και την αγάπη του στην Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Το σημείο στο οποίο διαφωνεί είναι η κατά συρροή προβολή και πολλάκις επαναλαμβανόμενη επαναπροβολή από τηλεοράσεως φτηνών παραγωγών κυπριώτικων σκετς και σειρών που πολλές φορές προσβάλλουν και την αισθητική και την καλλιέργεια του πολίτη και παρουσιάζουν εντελώς παραμορφωμένη την ηθική υπόσταση του λαού».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020