Κατανοούμε απόλυτα την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων Ιδαλίου, καθώς παρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τους προηγούμενους μήνες, τα εργοστάσια παραγωγής ασφάλτου παραμένουν σε λειτουργία στην περιοχή.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, κυρίως όμως είναι επικίνδυνη για την υγεία των 6.000 κατοίκων που επηρεάζονται περισσότερο ή λιγότερο. Έχει αποδειχθεί πως οι δύο μονάδες καίνε μαζούτ και εκπέμπουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες που είναι καρκινογόνοι.

Η απόφαση των γονέων των παιδιών που φοιτούν στο Γ’ Δημοτικό Ιδαλίου να κρατήσουν το σχολείο κλειστό για τρεις ημέρες είναι απόφαση αγανάκτησης, αισθάνονται εξαπατημένοι. Είναι τόσο λίγο που μετρά για την κυβέρνηση η υγεία των 450 παιδιών που φοιτούν σε αυτό;

Το ένα από τα δύο εργοστάσια δεν έχει καν άδεια λειτουργίας. Η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε την μετακίνηση των 2 μονάδων. Τι νόημα έχουν οι αποφάσεις αν δεν υλοποιούνται;

Ερώτημα παραμένει αν το κράτος, παράλληλα, συνεχίζει να συνεργάζεται με τις δύο μονάδες, παρά τις περί αντιθέτου δεσμεύσεις του.

Είναι αυτή η Κύπρος της νομιμότητας;

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τις προθέσεις της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020