ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΛΟ

  «Η Αλληλεγγύη αντικρύζει θετικά την πρόταση του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων για στήριξη κοινού υποψηφίου από τον πατριωτικό χώρο στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές» δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

  «Μας χωρίζει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο συμφωνούμε με τον κύριο Περδίκη ότι τα κόμματα τα οποία διαφωνούν με την ολισθηρή πορεία των συνομιλιών, όπως έχει διαμορφωθεί και όπως εξελίσσεται, προς την κατεύθυνση δηλαδή της οριστικής διχοτόμησης και αναγνώρισης από μέρους μας της εισβολής και του εκτουρκισμού της πατρίδας» ανέφερε η κυρία Θεοχάρους.

  Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε το εθνικό καλό πάνω από όλα, και με όλες μας τις δυνάμεις να σταθούμε ανάχωμα στις προσπάθειες τουρκοποίησης του νησιού μας, μέσω μιας κακής λύσης που φαίνεται ότι δρομολογείται, έστω και αν κάποιοι την εμφανίζουν ως θρίαμβο και ως νίκη και επανένωση του τόπου μας. Αν ήταν έτσι θα είχαν υπογράψει ήδη, και θα έφερναν ενώπιων του λαού τη συμφωνία».

  «Πιστεύουμε» είπε «ότι τα κόμματα του ευρύτερου πατριωτικού χώρου, με ορίζοντα τις Προεδρικές Εκλογές, οφείλουμε με την απαραίτητη και σοβαρή προεργασία, να καταρτίσουμε και να δεσμευτούμε γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα, και αυτό είναι το σημαντικότερο».

  Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης συμπλήρωσε ότι «ένα κοινό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με εθνική μας υπόθεση, αλλά και όλων των άλλων συναφών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κυπριακό λαό και τον έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση και στην απελπισία».

  «Διαφωνούμε ωστόσο με την πρόταση του κυρίου Περδίκη για a priori αποκλεισμό προεδρικών υποψηφιοτήτων, και για αυτό το λόγο έχουμε ζητήσει ήδη συνάντηση μαζί του, Θα ακολουθήσουν επίσης συναντήσεις και με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων του πατριωτικού χώρου, έτσι ώστε να υπερισχύσει των προσωπικών φιλοδοξιών ο πατριωτισμός και η εθνική αλήθεια» τόνισε καταλήγοντας η κυρία Θεοχάρους.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016