Ενώ οι μεγάλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί έχουν αποχωρήσει, με απρόβλεπτο χρόνο ενδεχόμενης επιστροφής στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Τούρκοι συνεχίζουν ανενόχλητοι τις ενέργειες τους και η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος. Το ίδιο και τα στηρίζοντα την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Η κατοχική χώρα συνεχίζει τις πάσης φύσεως ασκήσεις και έρευνες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δήθεν αυστηρό μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών, αδιαφορεί παντελώς.

Ζητούμε άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για συζήτηση και καταρτισμό πλάνων τα οποία σε άμεση συνεργασία με την Ελλάδα υπό τα νέα δεδομένα θα κατοχυρώνουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος και θα απαντούν ουσιαστικά στον τουρκικό επεκτατισμό.

Η χθεσινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων απέδειξε πικρές πραγματικότητες σε ότι αφορά την φιλοσοφία των κυβερνώντων σε Αθήνα και Λευκωσία.

Οι κρατικές δομές σε Ελλάδα και Κύπρο εξέδωσαν ανακοινώσεις που και πάλι αποσκοπούσαν στον κατευνασμό της Τουρκίας, μη θέλοντας να θέσουν τον δάκτυλο επί του τύπου των ήλων.

Απεναντίας, η τουρκική πλευρά τόσο στην Άγκυρα όσο και στη Λευκωσία σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και Τύπου, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του περήφανου Ελληνικού λαού στην Ελλάδα και την Κύπρο ως «εθνικιστικό παραλήρημα».

Και πάλι δεν έλειψαν οι διατυπώσεις απειλών εναντίον της Κρήτης, της Δωδεκανήσου, της Δυτικής Θράκης και της Κύπρου.

Ενώ με απύθμενο θράσος ανέφεραν ότι αυτό που έγινε στον Πόντο και στη Σμύρνη δεν ήταν Γενοκτονίες αλλά απελευθερωτικός πόλεμος των Τούρκων οι οποίοι εξεδίωξαν τους Έλληνες κατακτητές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2020