Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη και Ευρωβουλευτής, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και ο βουλευτής του Κινήματος, Μιχάλης Γιωργάλλας ως επίσης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιάννης Σελινόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνο Καμμένο.
Η κυρία Θεοχάρους ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό για τις πάγιες θέσεις του Κινήματος επί των θεμάτων της επίλυσης του Κυπριακού και των τρεχουσών εξελίξεων.
Συμφωνήθηκε ότι η κατάργηση των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο, αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης, λόγω της ενδεχόμενης συμμετοχής των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις της 12ης Ιανουαρίου 2017, η οποιαδήποτε συζήτηση θα είναι πιο αποτελεσματική μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
Τέλος, η Κύπρος είναι θύμα εισβολής και κατοχής και η λύση του προβλήματος πρέπει να εμπεριέχει την ακύρωση των συνεπειών αυτών.

 

2

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016