Συνεχίζεται το «αλαλούμ» του κορωνοϊού

  Μετά την μη ελεγχόμενη πλέον διασπορά του ιού και την σιγή των μέχρι τούδε λαλίστατων επιδημιολόγων, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα για καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δύο τινά συμβαίνουν: είτε ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται από τους πολίτες είτε ότι είναι λανθασμένα. Πάντως η κυβέρνηση δεν παραδέχεται κάτι τέτοιο.

  Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια η σύγχυση που επικρατεί τόσο σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις όσο και σε όσους συμβουλεύουν την κυβέρνηση.

  Επισημαίνουμε ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες τα μικρομάγαζα, τα κέντρα αναψυχής και τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά χωρίς ανακοπή στον ρυθμό μετάδοσης, αλλά αντί να εφαρμοσθεί στον μέγιστο βαθμό η τηλεργασία και να κλείσουν τα σχολεία, επιβάλλονται οι θέσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.

  Η Αλληλεγγύη έχει πάμπολλες φορές σχολιάσει τα κακώς κείμενα στα νοσοκομεία και τις ασυνάρτητες αποφάσεις της κυβέρνησης. Επιμένουμε ότι το κράτος θα πρέπει να στηρίξει τους εργαζόμενους, με προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ανάκαμψη τόσο της δημόσια υγείας, όσο και της οικονομίας, καθώς η συνεχής παράταση ημίμετρων δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Εξακολουθούμε, επίσης, να αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε σχέση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τις προτεραιότητες των δικαιούχων και την καταγραφή των επιστημονικών δεδομένων.

  Παρόλα αυτά ζητούμε από τους κουρασμένους πολίτες – τους οποίους κατανοούμε πλήρως – να συμμορφωθούν και πάλι ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να επανέλθουμε σε κανονικότητα.

  Θα παραμείνουμε σταθερά στο πλευρό των δυσπραγούντων συμπολιτών μας που ζουν στα όρια της φτώχειας και θα παλέψουμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον όλων μας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020