Συνομιλώντας γονυπετείς θα «πετύχουμε» μόνο τον αφανισμό του κυπριακού ελληνισμού

  Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια μέτρα ακριβώς έχουν λάβει οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προς αντιμετώπιση των τουρκικών προθέσεων για εποικισμό της Αμμοχώστου και σφετερισμό των ελληνικών περιουσιών που χαρακτηρίστηκαν ήδη από τους Τούρκους «βακούφικα». Οι προθέσεις των κατοχικών αρχών είναι γνωστές από χρόνια και συνεπώς το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε την στιγμή που οι κατακτητές ανακοίνωσαν ότι οι περιουσίες των νομίμων κατοίκων ανήκουν στον ΕΦΚΑΦ.

  Εκτιμούμε ότι μόνο φραστικές παραστάσεις έχουν γίνει προς τους αδιάφορους ούτως ή άλλως εταίρους μας στην Ε.Ε και ενδεχομένως κάποια καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη. Η ιδιαιτέρως σημαντική Γραπτή Διακήρυξη του Ευρωκοινοβουλίου για την Αμμόχωστο ουδόλως αξιοποιήθηκε.

  Η θέση ότι «οι συνομιλίες υπό οποιαδήποτε δεδομένα θα οδηγήσουν σε επίλυση του προβλήματος», δείχνει ότι όσοι την στηρίζουν δεν αντιλαμβάνονται ότι η παντελής εγκατάλειψη της αμυντικής θωράκισης του κράτους μας την τελευταία 20ετία και η επιμελής και στοχευμένη προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, μας έχει οδηγήσει στην τραγική θέση να «συνομιλούμε» γονυπετείς και να εκλιπαρούμε την Τουρκία. Αυτό γινόταν μέχρι τώρα και αυτό θα γίνει ξανά αν ξαναρχίσουν με τα σημερινά δεδομένα συνομιλίες.

  Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη η προσφυγή στην επιτροπή αποζημιώσεων της Τουρκίας, αλλά κατά την εκτίμηση μας εκείνο που θα πετύχει ο κάθε πρόσφυγας είναι να πάρει μια αποζημίωση και να παραχωρήσει το σπίτι του στην Τουρκία. Πέραν των πολλών άλλων νομικών κινδύνων που ελλοχεύουν με καταστροφικές συνέπειες για το Κυπριακό.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020