«Η απροκάλυπτη προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να πείσουν τον λαό ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η επανέναρξη των συνομιλιών διότι «όταν δεν γίνονται συνομιλίες προς επίλυση του Κυπριακού, τότε η Τουρκία προωθεί τις επεκτατικές και εκβιαστικές της δράσεις και προχωρεί σε νέα τετελεσμένα»,  επιβεβαιώνει την θέση  που διατυπώσαμε εγγράφως προ πολλών μηνών: ότι οι απειλές της Τουρκίας , -είτε πραγματικές, είτε σκηνοθετημένες-, θα χρησιμοποιηθούν για να επιβληθεί εκβιαστικά «λύση» επί του Κυπριακού λαού».

Αυτό αναφέρει μέσω ανακοίνωσης το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Είχαμε από καιρό την βεβαιότητα ότι οι απειλές για κρίση θα χρησιμοποιηθούν για να τεθεί ενώπιον του λαού το δίλημμα: “ή νέα τετελεσμένα ή μια οιαδήποτε λύση”».

«Η πρόσκληση προς τους Μαρωνίτες για επιστροφή στα χωριά τους υφίσταται εδώ και μήνες, ενώ όσον αφορά την Αμμόχωστο δεν υπήρξε καμία «επίσημη» τοποθέτηση των κατοχικών αρχών. Πολύ πιθανόν να υπάρξει. Εντούτοις η Κυβέρνηση και τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ καλλιεργούν εικόνα άμεσης επέκτασης της κατοχής και νέων τετελεσμένων, αλλά τα «μέτρα» που λαμβάνονται, (επιστολές και διαβήματα διαμαρτυρίας), ευρίσκονται ακόμη στο στάδιο της συγγραφής» τονίζει η ανακοίνωση του Κινήματος.

«Η Τουρκία βεβαίως προχωρεί στις μεθοδεύσεις της με στόχευση την ολική κατάληψη και τον οριστικό εκτουρκισμό του νησιού, πολιτική που δεν αντιμετωπίζεται με επιστολές και διαβήματα,  αλλά ο λαός δεν πρόκειται να ενδώσει και να εγκρίνει συμφωνίες που φαίνεται ότι έχουν και πολλές κρυφές παραμέτρους. Αναμένουμε να δοθούν στην δημοσιότητα οι κωδικοποιημένες υποχωρήσεις του Προέδρου στο Κραν Μοντανά, για να κατανοήσει πλήρως ο λαός τι τον περιμένει» καταλήγει η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017