Θεοχάρους: Αναστασιάδης – Ακιντζί θα πιάσουν το νήμα από εκεί που κόπηκε

  «Αναστασιάδης και Ακιντζί στη Νέα Υόρκη θα προσπαθήσουν να πιάσουν το νήμα από εκεί που κόπηκε. Τα ζητήματα που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή είναι των εγγυήσεων, της ασφάλειας και της παρουσίας του στρατού κατοχής. Όλα τα άλλα με το έγγραφο που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχουν λυθεί. Δεν νομίζω να περιμένουν περισσότερα οι Τούρκοι από αυτά που πήραν με το έγγραφο εκείνο, και καλά θα κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να εξηγήσει στον κυπριακό λαό τι διαλαμβάνει».

  Αυτά δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, η οποία σχολιάζοντας την τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών ότι ο Γενικός Γραμματέας θα αναμένει τη συμφωνία των πλευρών προτού χρησιμοποιήσει τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, τόνισε ότι ο κύριος Γκουτέρες κατά κάποιο τρόπο εκφράζει και ένα εκβιασμό, ότι «αν δεν έρθετε εδώ με μια συμφωνία η έκθεση θα είναι τιμωρητική κατά κάποιο τρόπο και δεν θα έχετε και τις καλές μου υπηρεσίες».

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλληλεγγύης, είναι σαφές από τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα ότι στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών η Τουρκία κάθε άλλο παρά έχει εκτεθεί στα μάτια του διεθνούς παράγοντα ενώ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απαντήσει στο κύριο ερώτημα, δηλαδή «σε ποια βάση θα πρέπει να συμφωνήσουν οι πλευρές για να δεχθεί να «ενεργοποιήσει» εαυτόν ο Γενικός Γραμματέας;».

   

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017