Θεοχάρους: Ελπίζουμε η Γενεύη να μην είναι η αρχή του τέλους για τον Κυπριακό Ελληνισμό

  «Ελπίζουμε ότι η Γενεύη δεν θα είναι η αρχή του τέλους του Κυπριακού Ελληνισμού».

  Αυτό ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Είμαστε στο σκοτάδι για το τι έχει διαμειφθεί στη Νέα Υόρκη. Άλλα μας έλεγε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άλλα είδαμε να εξελίσσονται στη Νέα Υόρκη».

  «Οι δηλώσεις του Προέδρου είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Οι δηλώσεις που της τουρκικής πλευράς για την επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, διαψεύδουν τον Πρόεδρο σε πολύ ενοχλητικό βαθμό. Η αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα» τόνισε η κυρία Θεοχάρους.

  Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι «αυτή η τοποθέτηση δεν είναι μόνο δική μας, είναι και τοποθέτηση πρωτοκλασάτων στελεχών του ΔΗΣΥ και των άλλων κομμάτων, και για αυτό το λόγο εμείς αναμένουμε πλήρη ενημέρωση πριν αποφασίσουμε για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα».

  «Μια διάσκεψη στη Γενεύη, με όλο αυτό το αλαλούμ το οποίο έχουμε αντιληφθεί ότι συμβαίνει και στη βάση της τοποθέτησης της Τουρκίας, ότι ουσιαστικά είναι οι όροι της που έχουν επιβληθεί, δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι θα βγει κάτι καλό από τη Γενεύη» είπε χαρακτηριστικά.

  «Απεναντίας, και μια πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα συνεχίσει την πορεία του για την επανένωση της Κύπρου, στα πλαίσια της τακτικής που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια, μας δημιουργεί περισσότερες ανησυχίες. Τον τελευταίο καιρό είχε κρατήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στη Τουρκία, η οποία στάση φαίνεται ότι κατόπιν των παρεμβάσεων «οίκων αξιολόγησης», ενδεχομένως από το εξωτερικό, έχει αλλοιωθεί και έχει διαφοροποιηθεί» είπε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους.

   

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017