Θεοχάρους: Επικίνδυνη η διαιώνιση της σημερινής κατάστασης, πιο επικίνδυνη η κακή λύση του Κυπριακού

  «Μακάρι η σημερινή συνάντηση του Προέδρου με την κυρία Λουτ να κατέληξε σε μια κοινή θέση, η οποία να γίνει αποδεκτή και από τον Ακιντζί, για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και να φθάσουμε σε μια υποφερτή, βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

  Ωστόσο, ήδη οι Ακιντζί, Οζερσάι, Ερντογάν και Τσαβούσγλου έχουν δώσει τις εντολές τους. Οι εγγυήσεις δεν φεύγουν από το τραπέζι, η παραμονή του στρατού δεν πρόκειται να αρθεί, θέλουν συνομιλίες με ημερομηνία λήξης και  αυστηρά χρονοδιαγράμματα, στοχεύουν στην αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εάν αποδεχθούμε αυτά τα πράγματα για να πάμε σε συνομιλίες τότε αυτό σημαίνει ότι το Κυπριακό έχει τερματιστεί με την επιβολή όλων των τουρκικών όρων».

  Αυτά δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Μακάρι να ξεκινήσουν οι συνομιλίες και να φθάσουν και σε μια λύση που διακαώς επιθυμούν πολλοί, που πραγματικά βλέπουν ότι η διαιώνιση της παρούσης κατάστασης είναι πολύ επικίνδυνη. Αλλά και μια κακή λύση μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη».

  Αναφερόμενη στις πρόσφατες συναντήσεις της στην Ουάσιγκτον, η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι οι αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος έχουν ξεκάθαρη θέση ότι «δεν προνοείται στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ για προστατεύσουν ιδιωτικά συμφέροντα όπως είναι τα γεωτρύπανα της Εxxon Mobil που θα έρθουν στην κυπριακή ΑΟΖ. Συνεπώς ότι λέγεται επί τούτου είναι εσφαλμένο».

  Για να προσθέσει ότι η θέση αρκετών στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την Τουρκία είναι ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί να προσδεθεί στο άρμα της Ρωσίας ή στο άρμα του Ιράν».

  Αλλά και ότι «έχουν υποχρέωση οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. να κάνουν το κάθε τι ούτως ώστε να συγκρατήσουν την Τουρκία σε δυτική τροχιά. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί η Ιφιγένεια η οποία θα θυσιαστεί κάποια στιγμή για να κρατηθεί η Τουρκία στην τροχιά την οποία την θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί».

   

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018