«Μάθαμε για την επίσκεψη της Μογκερίνι την περασμένη εβδομάδα από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, και μάλιστα από τα τούρκικα μέσα της Μαζικής Επικοινωνίας, πριν το μάθουμε από τα ελληνικά μέσα» δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι ευρωβουλευτές δεν είχαν καμιά ενημέρωση ούτε από τη μόνιμη αντιπροσωπία στις Βρυξέλλες, ούτε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ερωτώ εφόσον την προηγούμενη μέρα γινόταν συζήτηση για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και εφόσον πήραμε τον λόγο όλοι, γιατί δεν γνωρίζαμε αυτή την επίσκεψη; Ενδεχομένως να μπορούσαμε να τροποποιήσουμε και τις ομιλίες μας και να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο όλο ζήτημα» είπε και πρόσθεσε: «Η πληροφόρηση που έχει η Επιτροπή είναι εντελώς μονόπλευρη, και οι Ευρωβουλευτές αγνοούνται παντελώς. Σε καμιά περίπτωση δεν αγγίζει η ενημέρωση των Ευρωβουλευτών ούτε στο ένα τις εκατό την ενημέρωση των Ευρωβουλευτών των άλλων χωρών, ούτε η συνεργασία είναι τέτοια που να επιτρέπει να μπορούμε να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του τόπου μας».

«Δεν είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και του Κυπριακού να εξουδετερώνονται οι ευρωβουλευτές με προσβάσεις διαφόρων παραγόντων κατευθείαν προς την Επιτροπή ή προς το Συμβούλιο, γιατί θα έρθει η στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα ψηφίζει όπως ψήφιζε μέχρι τώρα, χάρις στις πρωτοβουλίες των Κυπρίων ευρωβουλευτών» τόνισε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις της κυρίας Μογκερίνι για επαρκές περιβάλλον ασφάλειας του νέου κράτους εντός της ΕΕ, είπε ότι είναι λάθος να κοροϊδευόμαστε, αφού η ΕΕ «ούτε τα εξωτερικά της σύνορα δεν μπορεί να υπερασπιστεί και κινητοποιεί το ΝΑΤΟ και άλλους μηχανισμούς, για να το πετύχει».

«Να μην ξεχνάμε πόσα λάθη έχει πράξει στην εξωτερική της πολιτική ενσπείροντας πολέμους, διχόνοιες και σκοτωμούς σε χώρες της Βορείου  Αφρικής, της μέσης Ανατολής και αλλού. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά ζητήματα ασφαλείας και το γεγονός ότι είμαστε κράτος – μέλος δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να μας προστατέψει ή εμείς δεν αφήσαμε ποτέ να κατανοήσει η ΕΕ ότι οφείλει να μας προστατέψει από την κατοχή της πατρίδας μας, από της τουρκικές δυνάμεις. Γιατί να το πράξει από τούδε και στο εξής;» διερωτήθηκε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016