Θεοχάρους για έκθεση Κάτι Πίρι για την Τουρκία: «Ίσως το χειρότερο ψήφισμα που έχει εγκριθεί ποτέ»

«Την Τρίτη, όταν θα ψηφιστεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων η έκθεση της Κάτι Πίρι για την Τουρκία, θα πέσουμε από τα σύννεφα. Ίσως θα είναι το χειρότερο ψήφισμα που έχει εγκριθεί ποτέ. Ακόμη και το ζήτημα της απομόνωσης των Τ/κ, που το είχαμε ξαποστείλει στο εξώτερο πυρ πριν από μερικά χρόνια, το βλέπω τώρα μέσα στο προσχέδιο. Αν τελικά εγκριθεί -που πιστεύω ότι θα εγκριθεί διότι έχει διεισδύσει και στους ευρωβουλευτές ότι αυτή είναι και η βούληση της κυπριακής Κυβέρνησης- θα μας φέρει μπροστά σε μια τραγική κατάσταση».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Ήταν τραγικό λάθος αυτό που διέπραξαν οι κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για χρόνια ολόκληρα, να παραπληροφορούν τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι επίκειται η λύση του Κυπριακού, ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ζητήσουμε να είναι σκληρή η στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία διότι θα βλάψουμε το καλό κλίμα των συνομιλιών».

«Η έκθεση της Κάτι Πίρι κινείται μέσα στο πνεύμα της ενημέρωσης που δίδει η Λευκωσία αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» είπε καταληκτικά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017