Θεοχάρους για έγγραφο Έιντε: Αν δεν καθοριστεί η κυριαρχία πως θα καθοριστεί η υπονόμευση της;

  «Είναι εμφανές ότι σιγά σιγά ροκανίζονται οι αντοχές και η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και έτσι οδηγούμαστε στην τελική φάση που είναι η Γενεύη. Στο έγγραφο Έιντε για την Ασφάλεια πρέπει να θέσουμε ως προϋπόθεση η νομική βάση της κυριαρχίας της ΚΔ, κράτους-μέλους της ΕΕ να είναι η 2η παράγραφος του άρθρου 4 της Συνθήκης ΕΕ. Αν δεν καθορίζεται η έννοια της κυριαρχίας, πως μπορεί να καθοριστεί η υπονόμευση της κυριαρχίας;».

  Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Αν αποδεχθεί η ΚΔ οι εγγυήσεις της Τουρκίας να περιορίζονται μόνο στο τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο, τούτο θα εμφανιστεί ως υποχώρηση της Τουρκίας και μεγίστη νίκη δική μας. Ότι δήθεν έχουμε απαλλάξει το ελληνοκυπριακό συνιστών κρατίδιο από τις στρατιωτικές επεμβάσεις και εγγυήσεις. Λες και η Τουρκία χρειάζεται συμφωνίες και δικαιώματα για να παρέμβει και να κάνει ότι θέλει σε κάθε περίπτωση».

  «Η έγνοια της Τουρκίας είναι ο πλήρης έλεγχος της Κύπρου και των θαλασσών της, για να εκμεταλλεύεται τους υδρογονάνθρακες των ανατολικών θαλασσών της Μεσογείου» κατέληξε η κυρία Θεοχάρους.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017