Θεοχάρους για πολύτεκνους: Όλα τα επιδόματα ανακούφισης του λαού πρέπει να επανέλθουν

  Συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων είχε το πρωί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος στη Λευκωσία.

  Μετά το πέρας της συνάντησης η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε ότι «η Αλληλεγγύη έχει ως βασικό στόχο της πολιτικής της για την ευημερία του λαού μας, την ανακούφιση εκείνων των τμημάτων του λαού που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, εκείνων των πλέον φτωχών, των μικροσυνταξιούχων, των πολυτέκνων, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που είδαν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται με την απομείωση των καταθέσεων, την απώλεια των θέσεων εργασίας που είχαν και την καταστροφή των επιχειρήσεων τους».

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  «Με τους πολύτεκνους μας συνδέουν μακροχρόνιοι αγώνες» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που επιτέλους το Υπουργείο καταθέτει ξανά την πρόταση για επαναφορά του επιδόματος μάνας».

  «Είναι βασική μας θέση» τόνισε «ότι όλα εκείνα τα επιδόματα τα οποία ανακούφισαν τις φτωχότερες τάξεις του λαού στο παρελθόν, σιγά σιγά οφείλουν να επανέλθουν και η Κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

  Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης επεσήμανε ότι «θέλουμε να μελετήσουμε και το νέο νομοσχέδιο που αφορά την προσπάθεια για την χορήγηση των επιδομάτων στους πολύτεκνους, ανάλογα με τη διαφοροποίηση και την κατάργηση των στρεβλώσεων για να είναι σε καλύτερη μοίρα οι πολύτεκνες οικογένειες που ενδεχομένως να εμφανίζονται να έχουν ένα εισόδημα υψηλότερο από αυτό που επιτρέπει ο νόμος, αλλά αν καθίσει κάποιος και κάνει τις αναλύσεις θα δει ότι είναι σε πολύ δυσμενέστερη μοίρα».

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  «Θα μελετήσουμε αυτό το νομοσχέδιο, μόλις κατατεθεί, και θα τοποθετηθούμε επ’ αυτού, πιστεύοντας ότι αν είναι προς το συμφέρον της πολύτεκνης οικογένειας θα πρέπει να στηριχθεί» ανέφερε η κυρία Θεοχάρους.

  Για το ζητήματα της στράτευσης των παιδιών των πολυτέκνων, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη είπε ότι «εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλες εκείνες τις μάνες που έχουν δώσει πολλά παιδιά στον στρατό, για αυτό και το κράτος στο παρελθόν συνήθιζε να τιμά τις μητέρες αυτές» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε την πολύτεκνη οικογένεια να αντιμετωπίσει τα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζει όταν έχει να δώσει πολλά παιδιά στο στρατό και υπηρετούν ταυτόχρονα, και έχει ταυτόχρονα και φοιτητές που είναι το μεγαλύτερο έξοδο της κάθε πολύτεκνης οικογένειας».

  Η κυρία Θεοχάρους αφού εξέφρασε την τιμή και την εκτίμηση που νιώθει το Κίνημα Αλληλεγγύη απέναντι στην πολύτεκνη μάνα και στις πολύτεκνες οικογένειες, επεσήμανε ότι: «Ευλογούμε τις πολύτεκνες μάνες και ευγνωμονούμε τις πολύτεκνες οικογένειες λόγω του ότι ενόψει των τραγικών γεγονότων που επίκεινται στον τόπο μας, ενόψει του γεγονότος ότι με τις ρυθμίσεις όσον αφορά τις πληθυσμιακές αναλογίες δεν θα αργήσει ο καιρός που θα βρεθούμε να είμαστε μία θλιβερή μειοψηφία στο νησί μας από μεγίστη πλειοψηφία του 82%, και με τους τρόπους που προγραμματίζουν οι Τούρκοι την κατάληψη του νησιού θα βρεθούμε να είμαστε μία θλιβερή μειοψηφία».

  «Θα κάνουμε ότι μπορούμε όσον αφορά τη δράση μας στη Βουλή για να στηρίξουμε την πολύτεκνη οικογένεια» είπε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους.

  Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων Ντίνος Ολύμπιος, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης για την κατανόηση της στα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών, και για την υπόσχεση που έχει δώσει ότι θα στηρίξει την απόφαση για το επίδομα μάνας.

  Καταληκτικά ο κύριος Ολύμπιος είπε ότι «θα είμαστε πάντα στη διάθεση σας, γιατί η πολύτεκνη οικογένεια όπως έχετε αναφέρει προσφέρει στα μέγιστα, η πολυτεκνία είναι ευλογία, είναι πλούτος για τον τόπο».

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016