Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου, στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, στη Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με επίκεντρο τη διαφθορά στις υπηρεσίες ασφαλείας της Δημοκρατίας, και στον τρόπο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις προθέσεις του Υπουργού και τις μεθοδεύσεις του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος» επεσήμανε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, και πρόσθεσε ότι «θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα νομοσχέδια τα οποία έχει καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και την εφαρμογή τους, για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους αυτή την γάγγραινα που μαστίζει την δημόσια ζωή του τόπου μας».

«Αναμένουμε ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί με ζήλο, αυταπάρνηση και κυρίως με φιλοπατρία» είπε καταληκτικά.

Με τη σειρά του ο Υπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο της Αλληλεγγύης για την ευκαιρία που τους δόθηκε σήμερα να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και τόνισε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την Αστυνομία.

«Συζητήσαμε τα θέματα της διαφθοράς» επεσήμανε ο κύριος Νικολάου και συνέχισε: «Έγινε μια θα έλεγα εκτενής ενημέρωση, τόσο για τα προτεινόμενα νομοσχέδια, όσο και για τα ειδικότερα προβλήματα διαφθοράς που αντιμετωπίζουμε στην αστυνομία. Έγινε και μια επεξήγηση των μέτρων τα οποία ουσιαστικά θα συμβάλουν στην αύξηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας έναντι της Αστυνομίας, και τα οποία μπορούν ενεργήσουν προληπτικά κατά τρόπο ώστε να βλέπουμε μια συνεχή βελτίωση τόσο των μελών της αστυνομίας, αλλά και της απόδοσης τους».

«Μιλήσαμε και για τα κίνητρα τα οποία έχουμε προτείνει, αναφορικά με τα μέλη της αστυνομίας, αλλά ειδικότερα για τα κριτήρια πρόσληψης των μελών τα οποία αναμένουμε να εγκριθούν από την Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή, κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να προκηρύξουμε τις νέες θέσεις για μέλη της Αστυνομίας που έχουν αποδεσμευτεί από τη Βουλή πρόσφατα» είπε καταληκτικά ο κύριος Νικολάου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016