Θεοχάρους: Ψευδαίσθηση ότι ο Γιούνκερ είναι φίλος της Κύπρου

   

  «Είναι μια ψευδαίσθηση ότι ο Γιούνκερ είναι φίλος μας και θα έκανε αβαρίες προκειμένου να στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία. Προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ολόκληρης της Ε.Ε. αλλά κυρίως εκείνων που τον επέλεξαν και τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση».

  Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Ο κύριος Γιούνκερ δεν μπορεί να είναι βασιλικότερος τους βασιλέως. Εκείνο που έχει υποσχεθεί αυτή τη στιγμή στον Ερντογάν είναι την ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία, την εμβάθυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων, την έναρξη της διαδικασίας για την αναβάθμιση των τελωνιακών σχέσεων και μια νέα σύνοδο κορυφής ΕΕ – Τουρκίας, όπου όλα αυτά θα εγκριθούν και θα ανακοινωθούν ότι είναι πλέον μια πραγματικότητα, και αυτό το έκανε κρυφά και χωρίς να έχει ενημερώσει το συμβούλιο».

  Σε ότι αφορά το ζήτημα του εγγράφου για την Ασφάλεια και τη Γενεύη 2, η κυρία Θεοχάρους σημείωσε: «Η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τον Έιντε, τον οποίο πριν από δεκαπέντε μέρες κατακεραύνωνε, του έδωσε την εξουσία να έρθει να διαπραγματευτεί την ασφάλεια μας. Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου, και σίγουρα αυτό που θα φέρει δεν θα είναι προς το συμφέρον του κυπριακού ελληνισμού».

  «Ο Πρόεδρος εάν το δεχθεί, δεν νομίζω να το δεχθεί και ο Κυπριακός λαός» τόνισε καταληκτικά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017