«Η διεύρυνση του καταλόγου καθηγητών που απορρίπτει το ψευδοκράτος για να υπηρετήσουν στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου φανερώνει απροκάλυπτα το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής και υπενθυμίζει έντονα την ίδια τη φύση του Κυπριακού προβλήματος, το οποίο δεν είναι δικοινοτική διένεξη αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής» δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης «το γεγονός ότι οι κατοχικές αρχές απέρριψαν καθηγητή ο οποίος εργαζόταν πέρυσι στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο αποδεικνύει το αυτονόητο: Το ψευδοκράτος «αξιολογεί» με δικά του κριτήρια τους εκπαιδευτικούς που αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στα παιδιά των εγκλωβισμένων μας».

Η κυρία Θεοχάρους σημείωσε ότι «η τουρκική κατοχή στο νησί μας είναι πραγματικότητα, η πληγή στην ψυχή του Ελληνισμού παραμένει ανεπούλωτη, και οι κατοχικές αρχές φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν ότι κατέχουν τα άγια χώματα του νησιού μας, ακόμα και με χαμηλής πολιτικής θέματα όπως τους διορισμούς εκπαιδευτικών στα εγκλωβισμένα σχολεία μας».

Για να προσθέσει: «Κατά τα άλλα, οι αρχές και υπηρεσίες της Δημοκρατίας, με πλήρη ανευθυνότητα αποστερούν από τα Ελληνόπουλα να διδάσκονται την πραγματική ιστορία του νησιού με το γελοίο πρόσχημα της …ανάπτυξης ψυχολογικών προβλημάτων. Λες και οι Εβραίοι θα σκεφτόντουσαν ποτέ να μην παίρνουν τα παιδιά τους στο Άουσβιτς για να μην αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016