Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακολουθεί, μαζί με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, το θεατρικό έργο, με τίτλο «Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα».

 

«Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ακιντζί εκβιάζει τον Πρόεδρο της ΚΔ, ενόψει του δείπνου της Κυριακής, επιχειρώντας με δημόσιες δηλώσεις του να θέσει χρονοδιαγράμματα και να ισχυριστεί ότι Κυπριακό θα πρέπει να λυθεί σε δυο μήνες, προφανώς για να υποκύψουμε ή για να περάσει η Τουρκία στο σχέδιο Β».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Ας μας πει ο Πρόεδρος τι άλλο έμεινε να προσφέρει στον Ακιντζί. Ο Μαυρογιάννης δήλωσε πως τα έδωσε όλα, δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει. Πάντως την αξιοπρέπεια της Βουλής την έχουν αμαυρώσει ήδη οι συνεργάτες του Προέδρου και γι αυτό τους εκθειάζει ο Ακιντζί. Αλλά, ανάξιοι της Πατρίδος θα κριθούν και θα στιγματισθούν εις το διηνεκές, όλοι όσοι «διορθώσουν το λάθος της Βουλής»  κατ΄ απαίτηση του εγκάθετου της Άγκυρας Μουσταφά Ακιντζί».

Σύμφωνα με την κυρία Θεοχάρους «οι πολυπόθητες διαπραγματεύσεις μπορεί να επαναρχίσουν, αλλά οι όροι της Τουρκίας και η επιβεβαίωση της πλήρους κυριαρχίας της επί της ανύπαρκτης και εκλιπούσης Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν θα οδηγήσουν παρά μόνο στην δια της υπογραφής των συγκυβερνώντων  κατάλυσης του κράτους. Θέτοντας το χρονοδιάγραμμα για τους μήνες Απρίλιο,  Μάιο και Ιούνιο, μετά την συνάντηση του με τον Τζόναθαν Άλαν, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή  του Φόρεϊν Όφις, ο Ακιντζί συνεχάρη και τον Κασουλίδη  που «έπεσε στον λάκκο του ΕΛΑΜ και αναγνώρισε το λάθος του». Έπλεξε ακόμη το εγκώμιο του Άντρου Κυπριανού και προσβλέπει στο δείπνο της Κυριακής. Ελπίζουμε -μάλλον επί ματαίω- ότι στο δείπνο της Κυριακής δεν θα επαναληφθεί η ιλαροτραγωδία του δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου, φοβόμαστε όμως ότι οι απόψεις του Ακιντζί θα επιβληθούν».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε πως «το σημαντικό είναι ότι μετά την άθλια στάση των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ο Ακιντζί επενδύει ακόμη περισσότερο σ αυτές, ζητώντας νομοθεσία για την ενοποίηση της τηλεφωνίας, δηλαδή για την άλωση της Κύπρου από τις τουρκικές εταιρίες τηλεφωνίας. Στις προθέσεις του Ακιντζί είναι και η απόλυτη εξάρτηση της Κύπρου από το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό που μεταφέρει από την Τουρκία, και η επιβολή των απόψεων του όσον αφορά στην εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων. Όλα αυτά θα τα συζητήσει την Κυριακή».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «στον οδικό χάρτη που επιχειρεί να επιβάλει, σίγουρα θα περιλάβει και συμφωνία για το φυσικό αέριο. Ιδού λοιπόν στάδιον δόξης λαμπρόν για τους συγκυβερνώντες. Παραδώστε τα κλειδιά, είναι έτοιμος να υπογράψει την λύση που θέλει ο Ακιντζί. Να ξέρουν μόνο που ο λαός δεν θα την αποδεχθεί».

 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017