Θεοχάρους: Τα άρθρο του Πρέσβη Τζωνή υποδεικνύει τους μηχανισμούς για να αντισταθούμε στην προσπάθεια αλώσεως της ΚΔ

    «Το άρθρο του Πρέσβη Τάσου Τζωνή, είναι ένα καταπληκτικό κείμενο που θέτει τον κάθε ένα προ των ευθυνών του γιατί ξεκαθαρίζει με τον πιο παραστατικό τρόπο την πορεία της τουρκικής πολιτικής όσον αφορά τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    Αυτό δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε ότι: «Στο άρθρο του ο κ. Τζωνή υποδεικνύει τους μηχανισμούς του οποίους θα πρέπει να κινητοποιήσουμε για να αντισταθούμε σε αυτή την προσπάθεια αλώσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ισχυρότερου νομικού όπλου του οποίου διαθέτουμε στην υπεράσπιση της υπόθεσης του τόπου μας».
    Η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι «ο οποιοσδήποτε γογγυσμός ακούγεται για την έλλειψη δικαιώματος από μέρους του οποιουδήποτε Κύπριου πολίτη να καταθέτει τις απόψεις του είναι εκτός τόπου και χρόνου στην Κύπρο του 21ου αιώνα».
    Καταληκτικά, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε ότι «ο καθένας έχει υποχρέωση να εκφέρει την άποψη του όσο κι αν αυτό του κοστίζει και για αυτό πιστεύω ότι ο Πρέσβης Τζωνής, απλώς έπραξε το χρέος του όπως πρέπει να πράττει ο κάθε Κύπριος πολίτης».