Θεοχάρους: Θα πρέπει να γίνουν 1000 Γενεύες για να καταλάβουν κάποιοι τί θέλει η Τουρκία

   

  «Θα πρέπει να γίνουν 1000 Γενεύες για να καταλάβουν ορισμένοι τι θέλει η Τουρκία. Οι ίδιοι στη Γενεύη του Ιανουαρίου μας έλεγαν ότι θα εκθέσουν την Τουρκία ενώπιον της ΕΕ και του ΟΗΕ, για την άτεγκτη στάση της. Η Τουρκία μας άφησε σύξυλους και έφυγε από τις συνομιλίες γιατί «είχε πιο σοβαρά ζητήματα». Πώς διεκδικούμε εμείς εκείνο που δικαιούμαστε βάσει της ένταξης μας στην ΕΕ, βάσει του γεγονότος ότι είμαστε ένα κράτος του 21ου αιώνα και προσβλέπουμε προς το μέλλον, όταν ξαναγυρνάμε στις εγγυήσεις του 1960 είτε με υποσημειώσεις, είτε με υπαναχωρήσεις είτε με «πρόσκαιρες και επιμέρους» εφαρμογές τους;»

  Αυτό δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους η οποία σχολίασε και την τοποθέτηση Αναστασιάδη ότι η καλύτερη εγγύηση για την Κύπρο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση: «Δυστυχώς η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή ακολουθεί τις οδηγίες που ελάμβανε από τη Λευκωσία εδώ και αρκετά χρόνια. Αν διαβάσετε το έγγραφο Γιούνκερ φαίνεται ότι εκείνο που προέχει είναι ο εκμαυλισμός της Τουρκίας και πάλι, η υποταγή στα κελεύσματα της, η κατάργηση της θεώρησης βίζας στην Τουρκία και η συνέχιση των ενταξιακών συνομιλιών της χώρας αυτής, με αντάλλαγμα το Κυπριακό το οποίο εμφανίζεται ότι είναι μια υπό-παράγραφος στην όλη διαδικασία».

  Καταλήγοντας η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία για τον κύριο Γιούνκερ αν το Κυπριακό λυθεί με το χειρότερο τρόπο, φθάνει να συμφωνηθεί από τους Κύπριους και να καταστεί δίκαιο της Ε.Ε.

  «Εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν κινηθεί όπως πρέπει, ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά και  να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα που προκαλούν οι τραγικές υποχωρήσεις της Λευκωσίας».

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017